Blogi 22.12.2022

Löysin tukea oppimispolulleni

Gofore Crew

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Pidän uusien asioiden opiskelusta, ja osaamisen kehittäminen on minulle tärkeää. Ruuhkavuodet eivät varsinaisesti kuitenkaan tarjoa vuorokauteen lisää omaa aikaa, jonka voisin hyödyntää uuden oppimiseen. Kuulostaako tutulta?

Olen tietoturvasta kiinnostunut testiautomaatiokonsultti. Työhöni kuuluu pysyä ajantasalla uusimmista teknologioista. Aivan parasta on, että heti alusta asti olen päässyt kehittämään myös tietoturvaosaamistani Goforella. Koen todella tärkeänä, että asiakastyön lisäksi aikaa varataan itsensä kehittämiseen ja saan vapaasti päättää mitä haluan kehittää. Jos tuntuu, että ei ihan tiedä vielä mikä se oma kehityksen suunta olisi niin meillä mentori voi auttaa.

Erilaiset oppimisen tavat on huomioitu Goforella

Minulle luontaisin tapa oppia on lukemalla ja tekemällä, joten olen ollut erityisen innostunut meidän Kampin toimiston kirjahyllystä, josta olenkin jo löytänyt mielenkiintoisia kirjoja ohjelmistokehitykseen ja hakkerointiin liittyen. Kirjojen lukeminen tuo mukavaa vastapainoa näyttöpäätteen ääressä olemiselle.

Lisäksi meillä on monenlaisia yhteisöjä eri teemojen ympärillä. Yhteisesti jaettu mielenkiinnon aihe (ja Slack-kanavat) helpottaa löytämään muita samanhenkisiä ihmisiä ja osaamisen jakaminen on mutkatonta ja hauskaa. Jos sopivaa kerhoa ei ole olemassa vielä niin sellaisen voi perustaa. Luovuutta ja oppimista tuetaan rennolla kokeilukulttuurilla, jossa kaikkien mielipiteellä on merkitystä.

Itseohjautuvuus mahdollistaa omanlaisen oppimispolun

Itse olen tykännyt autonomiasta oman tekemisen suhteen. Entisenä yrittäjänä tuntuu hyvältä, että luotetaan siihen, että teen oikeita asioita.

Minulle tärkeä arvo on esimerkiksi tasavertaiset mahdollisuudet kaikille, ja toivon kehittyväni itse esiintyjänä. Nyt olen järjestämässä Robot Framework Foundationin ja Mimmit Koodaa -yhteisön yhteisiä tapahtumia. Perheellisenä ihmisenä tämä ei olisi minulle mahdollista, jos joutuisin tekemään kaiken työn ulkopuolella.

Meillä on lisäksi kuukausittaisia Q Monthly -koulutuspäiviä, joissa voi jakaa omaa osaamistaan tai keskittyä vaan oppimaan uutta. On myös mukava huomata, että muilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita. Olin juuri ajatellut, että haluaisin alkaa suunnittelemaan omaa Robot Framework -kirjastoa kun seuraavassa Q Monthlyssa olikin aiheena oman kirjaston toteuttaminen.

Oppivassa yhteisössä luodaan uutta – itselle ja asiakkaille

Vuosia etätyötä tehneenä en olisi kuvitellut, että menen toimistolle vapaaehtoisesti, koska työkavereiden kanssa on niin inspiroivaa jutella. Yhteisöllisyys ruokkii luovuutta ja lisää motivaatiota. On todella ihana kun tietää, että ympärillä on aina ihmisiä, joilta kysyä ihan mitä vaan.

Minulla on turvallinen ja hyvä fiilis tehdä omaa työtäni. Goforella en pelkää motivaation katoamista, koska tiedän, että meillä on niin hyvät koulutusmahdollisuudet sisäisesti, jos vaikka haluaisikin kokeilla jotain uutta.

Testiautomaatioasiantuntija, Goforella voit kehittyä esimerkiksi monipuoliseksi tekniseksi asiantuntijaksi, tietoturvatestaajaksi tai testipäälliköksi.

Meillä valitset etenemispolkusi kehittämällä osaamistasi niillä osa-alueilla, joita tarvitset ammattilaisena kasvamiseen. 

Gofore Crew

rekrytointi

Katarina Partti

Test Automation Specialist on their way to becoming a Cyber Security professional. Just about to start at the Gofore Hackademy. On their free time enjoys hacking and anything creative.

Takaisin ylös