Blogi • 14.10.2020

Yhteiskuntavastuu on hyvien asioiden säteilemistä ympäröivään yhteiskuntaan

Yhteiskuntavastuu on hyvien asioiden säteilemistä ympäröivään yhteiskuntaan

Yritysten yhteiskuntavastuu on viime aikoina herättänyt vilkasta julkista keskustelua. Meille se merkitsee sekä oman toiminnan vastuullisuutta ja eettisyyttä että kykyä suunnitella ja kehittää ratkaisuja, jotka tukevat kestävän kehityksen tavoitteita.

Positiivinen muutos syntyy, kun teknologiset innovaatiot valjastetaan tuottamaan kestävää hyvinvointia ja kun vastuulliset ja kestävät toimintatavat ja palvelut juurtuvat käyttöön. Gofore on aikanaan perustettu säteilläkseen digitaalisten palveluiden avulla hyvää ympäröivään yhteiskuntaan. Työmme merkittävyys syntyy sitä kautta, että tuotamme arvoa tasapuolisesti kaikille sidosryhmille. Tiedostamme, että olemme monin tavoin riippuvaisia toimivasta yhteiskunnasta ja puhtaasta ympäristöstä ja suhteemme näihin tulee olla vastavuoroinen. Tämän asian ymmärtävälle yritykselle yhteiskuntavastuullisuus on itsestään selvä osa toimintaa.

Toimimme digitaalisen teknologian ja modernin työntekemisen asiantuntijoina kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla. Palveluidemme avulla vaikutamme satojen tuhansien ihmisten päivittäiseen elämään.

Siksi vastuullisuus on meille ennen kaikkea tekoja. Tekoja paremman yhteiskunnan ja puhtaamman ympäristön puolesta sekä vastuullisia valintoja niin työnantajana kuin asiakkaidemme kumppaninakin.

Tekoja paremman yhteiskunnan ja puhtaamman ympäristön puolesta

Hyvän yhteiskunnan perusta on ihmisten mahdollisuus osallistua sen toimintaan ja vaikuttaa omaa elämäänsä koskeviin päätöksiin. On löydettävä ratkaisuja, joissa huomioidaan ihmisten oikeudet, talouden reunaehdot ja ympäristön tarpeet.

Teemmekin joka päivä töitä demokraattisemman, avoimemman ja saavutettavamman yhteiskunnan eteen.

Kaikkia suomalaisia arjessa koskettavat palvelut herättävät ylpeyttä suomalaisesta yhteiskunnasta ja luovat työllemme merkityksen. Sama vaikutus on tekemällämme pioneerityöllä saavutettavuuden kehittämisessä. Palveluidemme avulla ihmiset voivat tehdä vastuullisempia valintoja myös liikkumisen suhteen.

Haluamme olla kestävän kehityksen edelläkävijä ja siksi parannamme jatkuvasti myös oman toimintamme ympäristöystävällisyyttä ja eettisyyttä. Sertifioimme kaikki Suomen toimistomme WWF Green Office -sertifikaatilla, pienennämme hiilijalanjälkeämme, luomme eettisen toiminnan perusperiaatteet ja mittaamme edistymistämme.

Vastuullisia valintoja työnantajana

Meillä on onni työllistää noin 700 huippuammattilaista. Meidän vastuullamme työnantajana on varmistaa, että jokainen heistä voi hyvin ja kokee työnsä merkitykselliseksi.

Työhyvinvointi on tietointensiivisessä työssä korostuneen tärkeää. Haluamme pitää huolta, että henkilöstöllämme on työkaluja ja tukea niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Kehitämme jatkuvasti keinoja tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia. Tavoitteenamme myös on, että jokaisella työntekijällämme on meillä ollessaan mahdollisuus kehittyä ja oppia jatkuvasti.

Yhdessä henkilöstön kanssa tehty kulttuurin ja viihtyvyyden kehittäminen on tuonut hienoja tuloksia. Esimerkiksi tarjoamamme palkallinen sairaan vanhemman hoitovapaa kolminkertaisissa ruuhkavuosissa taistelevien työntekijöiden tukemiseksi, on otettu vastaan hyvin

Olimme 2017 Suomen paras työpaikka (Great Place to Work) ja tulimme Euroopan tasollakin toiseksi. Jatkuvan henkilöstötyytyväisyystutkimuksen luvut osoittavat Goforen olevan erittäin hyvä työpaikka.

Vastuullisuus asiakastyössä

Positiivinen kädenjälkemme yhteiskuntaan on sitä suurempi, mitä kekseliäämmillä tavoilla kykenemme soveltamaan uusimpia teknologioita ja toimintamalleja ja mitä helppokäyttöisempiä, turvallisempia ja eettisempiä ratkaisuja tuotamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Uusista työkaluista tulee käytössä kestäviä vain, kun niitä halutaan, osataan ja uskalletaan käyttää.

Tätä periaatetta noudattaen olemme kehittäneet muun muassa sähköisen palvelun Saaristomeren suojeluhankkeeseen, luoneet työkaluja kalankasvattamoiden rehunkäytön optimointiin ja vauhdittaneet sähköautoiluun siirtymistä. Olemme tuoneet ihmisiä yhteen kehittämällä sähköistä viestintää varhaiskasvatuksen, koulun ja kodin välillä sekä tunnistamalla erityisryhmien sosiaali- ja terveyspalveluiden tarvetta datan ja tekoälyn avulla.

Positiivinen vaikutuksemme on suorassa yhteydessä siihen, miten hyvin palvelemme asiakkaitamme ja heidän asiakkaitaan. Siksi panostamme asiakastyöhön kaikkemme. Iloksemme asiakkaamme arvostavat tätä ja arvioivat toimintamme alan keskimääräistä tasoa korkeammalle.

Teknologia on mahdollistaja. Sen avulla voi säteillä hyvää ja auttaa ihmisiä tekemään vastuullisempia valintoja niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

Kristiina Härkönen, kestävän kehityksen johtaja
Nina Pavón, IR Lead

Lue aiheesta lisää Goforen vastuullisuusraportista.

Kristiina Härkönen

Kristiina Härkönen

Kristiina työskentelee Goforella kestävän kehityksen johtajana – unelmatyössään. Hän on ollut aina intohimoinen paremman tulevaisuuden rakentaja niin ihmisille kuin planeetalle. Hän uskoo, että teknologia ja digitalisaatio voivat olla merkittäviä tekijöitä aikamme isompien haasteiden ratkaisuissa. Samaan aikaan ne ovat usein myös haasteiden aiheuttajia. Teknologia itse on neutraali asia, ihmiset päättävät kuinka sitä käytetään. Meidän täytyy määritellä mihin tarkoitusperiin osaamistamme ja resurssejamme käytämme. Yritysten tulee ymmärtää vastuunsa kestävän tulevaisuuden rakentajina. Kristiina on ollut Goforella vuodesta 2003 ja sinä aikana nähnyt yrityksen kasvun kuudesta työntekijästä 600 henkilön työyhteisöön. Hän on työskennellyt ohjelmistokehittäjänä, arkkitehtuurin ja projektijohtamisen konsulttina sekä myynnissä liiketoimintajohtajana. Vapaa-ajalla Kristiina nauttii luonnossa rentoutumisesta, metsäseikkailuista koiransa kanssa.

Nina Pavon

Nina Pavon

Nina Pavón on kokenut viestinnän moniottelija, jonka intohimona on jatkuva kehittäminen ja kehittyminen. Goforella hän vastaa sijoittajasuhdeviestinnästä. Ennen Goforea Nina on toiminut globaalisti toimivan pörssiyhtiön viestinnässä sekä asiakkaita mediayhteistyössä ja vaikuttamisessa sparraavana viestintäkonsulttina.

Linkedin profileTwitter profile

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.