Blogi 2.11.2022

IT-töitä Suomen Lapista – ja Espanjasta

Gofore Crew

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 2 vuotta sitten.

Joskus kaipaa uusia haasteita, joskus uusia maisemia. Lähdin toukokuussa Lappiin muutamaksi kuukaudeksi etsimään rauhallisempia kylänraitteja ja aikaa ajatella tulevaisuutta, puhumattakaan mahtavista maisemista ja hyvistä patikkareiteistä.

Lapin rauhasta nauttiessa kypsyi päätös lähteä toteuttamaan pitkäaikaista unelmaa ja tehdä hieman suurempi elämänmuutos: seuraava määränpääni olisi Espanja.

Uudet maisemat ja ammatilliset haasteet

Tuolloin rekryprosessi Goforelle oli jo pitkällä. Sen aikana keskustelin useamman tulevan kollegan kanssa ja jokaisessa vaiheessa tunne siitä, että tämän askeleen uskaltaa ottaa, voimistui. Kysyin itseltäni monesti “miksi?”. Vasta, kun lopetin tuon kysymisen ja vaihdoin sen muotoon “miksi ei?”, en enää keksinyt vastausta kysymykseen. Jos töitä pystyy hoitaa Lapista keskeltä ei-mitään, miksei myös jostain hieman kauempaakin.

Maisemanvaihdoksen lisäksi halusin myös ottaa uuden askeleen ammatillisesti. Olen työskennellyt tekniikan ja tietokoneiden parissa lähes 10 vuotta. Erityisesti Microsoftin teknologiat ovat olleet aina lähellä sydäntä ja ompa niihin tullut suoritettua pari sertifikaattiakin. Erilaisia migraatioprojekteja on ehtinyt kertyä työhistoriaani jo useampia. Osaamiseni osui siis hyvin yksiin Goforen tarjoamien uusien mahdollisten työprojektien kanssa.

Kuinka relokaatio hoituu

Olin jo aiemmin selvitellyt muuton kannalta tärkeimpiä asioita, mutta ennen lopullista päätöstä perehdyin niihin vielä tarkemmin. Tässä kohtaa muuten ilmainen vinkki kaikille, jotka aikovat muuttaa Espanjaan: hanki asianajaja tai käytä relokaatio-palveluita tarjoavia yrityksiä, etenkin jos et puhu paikallista kieltä.

Toiseen EU-maahan muuttaminen on yksinkertaisempaa kuin ei-EU-maahan muuttaminen, kuitenkin byrokratiaa on riittävästi, kuten työkaverini Essi kertoo blogissaan. Vaikka asioita oli hoidettavana paljon, on oma muutto ollut verrattain helppo. Asuntoasiat, pankkitilin avaus ja espanjalaisen puhelinnumeron hankkiminen onnistui itseltä vaivattomasti.

Hommaa on helpottanut Espanjan päässä uudet loistavat kollegat, joilta olen voinut aina kysyä apua tarvittaessa. Osallistuin perehdytykseen ensimmäisellä viikolla Madridissa ja sen jälkeen tuntui heti kuin olisi ollut tiimissä jo pidempäänkin mukana. Vastaanotto on ollut loistava ja osaksi tiimiä pääseminen todella helppoa. Sen todella huomaa, että Gofore panostaa ihmisiin tosissaan.

Viva España

Uusi arki alkaa asettua ja paikallisiin tapoihin tottuminen on sujunut yllättävänkin hyvin. Malagan provinssi on yksi kansainvälisimmistä alueista koko Espanjassa, joten tänne sulautuu helposti mukaan, tuletpa sitten mistäpäin tahansa. Fuengirolassa, mihin itse päätin asettua, on vahva suomalaisyhteisö ja harrastus- sekä järjestötoimintaa kaikille ja kaiken ikäisille. Tänne voi muuttaa yksin, kaksin tai koko perheen kera, kaikille löytyy mieluisaa tekemistä myös vapaa-ajalle. Malagan kaupunki on vain puolen tunnin junamatkan päässä ja viimeistään sieltä löytyy kaikki mitä suurista kaupungeista pitääkin löytyä.

Koti-ikävää ei ole ehtinyt vielä syntyä, tekemistä on nimittäin riittänyt niin arkisten asioiden järjestelyissä kuin työn puolesta uuden opettelussa. Ja eihän se koti kaukana ole, jos sinne haluaa päästä käymään. Jouluna on tarkoitus lähteä tapaamaan perhettä ja ystäviä Suomeen. Sää olosuhteet tietänen varsin hyvin mitä on vastassa. Saan samalla muistutuksen siitä, mikä oli yksi merkittävimmistä syistäni muuttaa ja asettua Espanjan aurinkorannikolle. Ajan kuluessa myös koti-ikävän tunne vaihtunee toisinpäin.

Tein muuten tänään huomion, että onpa poikkeuksellisen valoisaa tähän aikaan vuodesta!

 

 


Me Goforella uskomme, että työt sujuu parhaiten sieltä, missä sinun on hyvä olla. Haluamme yhdessä kehittyä työn tekemisen tavoissa ja joustoissa. Odotamme innolla yhteistä tulevaisuutta, jossa työ mahdollistaa monenlaisten unelmien tai yllätyksellistenkin elämän käänteiden toteutumisen.

Gofore on nyt osa Malagan alueen kansainvälistä teknologiahubia. Teknologiaosaaja, tässä on mahdollisuutesi päästä kehittämään palkittua työkulttuuriamme yhdessä uudessa tiimin kanssa – tavalla, joka sopii paikalliseen Espanjan menoon!

Avoimet työpaikat:

Ohjelmistokehittäjä
Ohjelmistoarkkitehti
UX/UI Designer

 


 

Gofore Crew

rekrytointi

Mika Huhtala

Cloud Specialist

Mika työskentelee Goforella pilviasiantuntijana, keskittyen erityisesti Microsoftin Azureen. Työssään hän usein painottaa tietoturvaa ja sen tärkeyttä yrityksen ympäristöille ja prosesseille. Mikan kiinnostuksen kohteet löytyy uusista teknologioista, joiden tutkiminen vie osan vapaa-ajasta. Kesällä hän tykkää viettää aikaa Lapissa ja mennä sinne minne autolla ei pääse.

Takaisin ylös