Millaista ohjelmistoarkkitehdin työ on Goforella?

Tutustu asiakkaaseemme

Lue lisää

”Olen Pasi Kallioniemi ja työskentelen Goforella ohjelmistoarkkitehtina.

Nykyinen asiakkuuteni on Opetushallitus, jonka vastuulla on koulutuksen kehittäminen Suomessa sekä siihen liittyvä järjestelmäkehitys. Yksi asiakkuuden keskeinen kokonaisuus on Opintopolku-palvelu, joka mm. digitalisoi oppijoiden hakuprosessit. Vastuullani asiakkuudessa on Opetushallituksen palvelukokonaisuuden arkkitehtuurin tukeminen. Palvelukokonaisuudessa on yli 100 sovellusmoduulia jotka pohjautuvat mikropalveluarkkitehtuuriin. Moderni infrastruktuuri tukee toimintaa hyvin.

Työtehtävät ovat laajat, vaihdellen asiakkaan pääarkkitehtien sparraustuesta, työmäärä- ja teknologia-arvioista, integraatioista, tiimien tukemisesta, aina käytännön sovellus- sekä infrastruktuurikehitykseen.

Tärkeitä tavoitteita itselleni on ollut myös arkkitehtuurin modernisointi, josta esimerkkeinä voisi mainita ratkaisujen yksinkertaistamista, infrastruktuurin uudistamista, sopivissa määrin yhteiskäyttöisten komponenttien hyödyntämistä sekä datan duplikoinnin vähentämistä.

Juuri tälläinen tekninen hands-on tekeminen, mutta samaan aikaan hyvin laaja-alainen toimenkuva, on tarjonnut kehittävää tekemistä itselleni jo usean vuoden ajan ja on ollut oikeastaan juuri sitä mitä kaipasinkin kun tulin Goforelle.

Alunperin syy miksi hakeuduin Goforelle oli se, että koin goforelaiset mukavan maanläheisinä ja luotettavina sekä kovan osaamistason omaavina konsultteina.”

Mitä toivomme sinulta

Avainsanoja

mikropalveluarkkitehtuurit, JVM-kielet, frontend-tekniikat, relaatio/NoSql-kannat, integraatiot, pilvipalvelut, sovelluskehitysprosessit, tietoturva, skaalautuvuus, tieto- ja prosessimallinnus

Ohjelmistoarkkitehtina sinulla on vuosien kokemus ohjelmistoalalta ja hallitset sujuvasti lukuisia teknologioita ja ohjelmointikieliä. Otat mielelläsi vastuuta ja osaat auttaa niin asiakkaita kuin kollegojasi parantamaan suorituskykyään. Arvostamme erityisesti näkemyksellisyyttä, hyviä vuorovaikutustaitoja, tiimilähtöisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja. Ohjelmistoarkkitehtinä pääsee suunnittelemaan ja johtamaan kansallisesti merkittäviä ohjelmistohankkeita, jolloin aiemmasta valmennus- ja sparrailukokemuksesta on hyötyä tässä roolissa.

Mitä tarjoamme sinulle

Tutustu goforelaisiin

Otteita ajatuksista, kulttuurista sekä arjesta Goforella

Tutustu meihin

Työnantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä tyytyväiset työntekijät ovat yrityksemme keskiössä ja tärkein voimavaramme. Palkittu yrityskulttuurimme perustuu matalaan organisaatiomalliin, joka mahdollistaa itseohjautuvan ja avoimen toimintakulttuurin ja tukee yksilöllisyyttä. Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota ja viemme modernia toimintakulttuuriamme myös asiakasprojekteihin.

Koemme tärkeänä henkilöstömme ammatillisen osaamisen kehittämisen ja voit vapaasti valita etenemispolkusi kehittämällä osaamistasi niillä osa-alueilla, jotka koet tärkeäksi. Työntekijämme jakavat innokkaasti osaamistaan ja parhaita käytäntöjään viikoittaisten esitysten, aktiivisen kiltatoiminnan ja sisäisten koulutusten avulla.

Goforelaiset ovat aktiivisia myös työn ulkopuolella ja kokoontuvat yhdessä vaikkapa lautapelien äärelle, kiipeilemään, pyöräilemään tai pelaamaan videopelejä. Työntekijöistä koostuva tapahtumajärjestäjätiimi järjestää kuukausittain saunailtoja, urheilullisia tapahtumia sekä perhepäiviä.

Työ- ja vapaa-ajan tasapaino on meille erittäin tärkeää ja työsuhde-etuihimme kuuluvat mm. joustavat työajat, vapaavalintaiset työvälineet ja mahdollisuus etätöihin. Panostamme erityisesti työntekijöidemme hyvinvointiin ja etuihin kuuluu myös laaja työkykyvakuutus, hammashoito, silmälasietu ja sairaan lapsen hoitoetu.