Ohjelmistoarkkitehti

Ohjelmistoarkkitehti

Uutta: Gofore on nyt osa Malagan alueen kansainvälistä teknologiahubia, ja meillä on töitä tarjolla! Tässä on mahdollisuutesi päästä kehittämään palkittua työkulttuuriamme yhdessä uuden tiimin kanssa – tavalla, joka sopii paikalliseen Espanjan menoon!  🇪🇸 

Tule rakentamaan ja kehittämään merkityksellisiä digitaalisia palveluita kanssamme. Pääset työskentelemään kokeneiden ohjelmistokehittäjiemme kanssa – tiimissä voit tehdä yhteistyötä myös esimerkiksi pilviasiantuntijan, designerin ja projektipäällikön kanssa.

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, hyppäätkö mukaan esimerkiksi terveydenhuollon, varhaiskasvatuksen tai liikennetoimialan kehitys- tai uudistusprojektiin. Asiakasprojektimme vaikuttavat satojen tuhansien suomalaisten elämään.

Mitä toivomme sinulta

Ohjelmistoarkkitehtina työskentelet osana ketterää kehitystiimiä ja osallistut kehitykseen kädet savessa. Sinulla on vuosien kokemus ohjelmistoalalta ja hallitset sujuvasti lukuisia teknologioita ja ohjelmointikieliä.

Ohjelmistoarkkitehtina pääset suunnittelemaan ja johtamaan kansallisesti merkittäviä ohjelmistohankkeita, jolloin aiemmasta valmennus- ja sparrailukokemuksesta on hyötyä tässä roolissa. Kehitystyön lisäksi olet kokonaisvaltaisesti mukana asiakkuudessa tai projektissa koko sen elinkaaren ajan ja teet tiivistä yhteistyötä asiakkaan kanssa liiketoimintasuunnitelman muuntamisessa tekniseksi tiekartaksi. Tuet sekä tiimiä että asiakkaan tuoteomistajaa arkkitehtuurityössä ja kehität pidemmälläkin aikavälillä kestäviä ratkaisuja.

Arvostamme monipuolista kokemusta, mutta samaan aikaan haluamme tarjota kasvun paikkoja niin uusien teknologioiden kuin toimialojen suhteen. Meillä pääset aidosti vaikuttamaan omaan urapolkuusi ja siihen, millaiseksi roolisi muodostuuGoforelaisuuden ytimessä on myös oman osaamisen jakaminen, ja voitkin halutessasi toimia esimerkiksi mentorina nuoremmille kehittäjille tai järjestää sisäisiä tietoiskuja.

Projektimahdollisuudet

Asiakasprojektiin sijoittuminen Goforella on työntekijälähtöistä. Ymmärrämme, että omia toiveita ja kehittymistavoitteita vastaava projekti vaikuttaa suuresti arjen sujuvuuteen ja työntekijätyytyväisyyteen.

Meillä on jatkuvasti avoinna noin 20–50 asiakastarvetta ja sopivaa projektia valitessa esittelemme sinulle muutamia kiinnostavia vaihtoehtoja. Jokaisella goforelaisella on täysi läpinäkyvyys asiakastarpeisiimme ja teemmekin lopulliset projektipäätökset aina yhdessä keskustellen. Välillä elämäntilanteet voivat muuttua, uusia kehittymistoiveita ilmaantua tai epätäydellisiä projektipäätöksiä tapahtua, jolloin toki huolehdimme projektikierron mahdollistamisesta.

Projekteja, joihin voisit liittyä

Aimo Park

Projekti alkoi, kun kehitimme muutaman React Native -kehittäjän voimin pysäköintisovelluksen Suomen markkinoille. Sovellus oli onnistunut ja olemme nyt laajentamassa sovelluksen toimintaan kaikissa Pohjoismaissa. Tällä hetkellä projektissa työskentelee noin 30 goforelaista ja tiimit ovat jakautuneet backend-, mobiili-, infra- ja ylläpitotiimeiksi. Olemme pystyneet jakamaan kehittäjillemme hyvin erilaisia vastuualueita kehittymistoiveiden mukaisesti. Lue lisää: https://gofore.com/en/cases/aimo-park-cloud/.

Helsingin kaupunki

Helsingin kaupunki on yksi isoimmista asiakkaistamme. Asiakkuudessa kehitämme usean kehitystiimin voimin digipalveluita päiväkodeille ja kouluille. Kehitetyt palvelut ovat erittäin merkittäviä kuntalaisille, koska niiden kautta perheet hakevat esimerkiksi päiväkoti- ja koulupaikkoja. Asiakkaan kanssa meille on muotoutunut onnistunut yhteistyö: olemme onnistuneet löytämään heidän tarpeisiinsa sopivia konsultteja ja vastaavasti he ovat meidän suuntaamme joustavia. Tyypilliseen kehitystiimiin kuuluu noin viisi kehittäjää ja UX-suunnittelijaa.

Teollisuusasiakkaat

Meillä on useita isoja teollisuusalan asiakkaita, mutta referenssit eivät ole julkisia. Tyypillisesti asiakas on suomalainen konepaja, jonka digitalisoitumisessa olemme auttamassa. Pyrimme valitsemaan hankkeita, joissa on mukana jonkinlainen ympäristökulma, eli päästöjen vähentäminen tai kulutuksen optimoiminen. Tällaisiin hankkeisiin sisältyy monesti todella mielenkiintoiset ympäristöt, isoja koneita, laiterajapintoja ja paljon mielenkiintoista dataa.

Pienet projektit

Isojen asiakkuuksien lisäksi meillä on jatkuva virta pieniä projekteja. Tavallisessa miniprojektissa asiakas tarvitsee noin 1–2 konsulttia tekemään pienen sovelluksen, tai lisäominaisuuksia jo olemassa oleviin sovelluksiin. Näissä hankkeissa korostuu konsulttien itseohjautuvuus ja läheinen yhteistyö asiakkaan kanssa.

Mitä tarjoamme sinulle

Työnantajana ja yhteisönä lupaamme huolehtia sinusta, sillä hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksemme ydin.

Maineemme laadukkaiden palveluiden tuottamisessa asiakkaillemme on yksinomaan huippuasiantuntijoidemme ansiota. Matala organisaatiomallimme mahdollistaa itseohjautuvan ja läpinäkyvän toimintakulttuurin. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu työskennellä yrityksessä, jonka olemassaololla on suurempi tarkoitus kuin pelkästään voiton tuottaminen – pyrkimys inhimillisempään, kestävämpään ja eettisempään digimaailmaan.

Koemme tärkeänä henkilöstömme ammatillisen osaamisen kehittämisen. Valitset vapaasti etenemispolkusi kehittämällä osaamistasi niillä osa-alueilla, jotka koet tärkeäksi. Ammatillista kehittymistäsi tukee myös mahdollisuus osallistua erilaisiin ulkoisiin koulutuksiin, sekä liiketoimintaa tukevien sertifikaattien suorittamiseen.

Goforelaisena pääset osalliseksi myös paikalliskerhoihimme sekä työyhteisötoimintaan. Kerhotoiminnan puitteissa kokoonnumme työn ulkopuolella mm. lautapelien, liikunnan, elektroniikan ja elokuvien parissa. Työntekijöistä koostuva työyhteisöryhmä järjestää myös muita erilaisia yhteisiä tapahtumia.

  • Monipuoliset opiskelumahdollisuudet ja Goforen kustantamat verkkokurssit 
  • Joustavat työajat sekä mahdollisuus valita missä ja miten teet työsi 
  • Yhteisöllisen kulttuurin ja mukavat tiimikaverit sekä koko Goforen osaajayhteisön tuen 
  • Vaikuttamisbonukset (blogi-, open source)  ja muut kattavat henkilöstöedut, joista kerromme sinulle tapaamisessamme mielellämme lisää  

"Olen Pasi Kallioniemi ja työskentelen Goforella ohjelmistoarkkitehtina. Nykyinen asiakkuuteni on Opetushallitus, jonka vastuulla on koulutuksen kehittäminen Suomessa sekä siihen liittyvä järjestelmäkehitys. Yksi asiakkuuden keskeinen kokonaisuus on Opintopolku-palvelu, joka mm. digitalisoi oppijoiden hakuprosessit. Vastuullani asiakkuudessa on Opetushallituksen palvelukokonaisuuden arkkitehtuurin tukeminen. Palvelukokonaisuudessa on yli 100 sovellusmoduulia jotka pohjautuvat mikropalveluarkkitehtuuriin. Moderni infrastruktuuri tukee toimintaa hyvin. Työtehtävät ovat laajat, vaihdellen asiakkaan pääarkkitehtien sparraustuesta, työmäärä- ja teknologia-arvioista, integraatioista, tiimien tukemisesta, aina käytännön sovellus- sekä infrastruktuurikehitykseen. Tärkeitä tavoitteita itselleni on ollut myös arkkitehtuurin modernisointi, josta esimerkkeinä voisi mainita ratkaisujen yksinkertaistamista, infrastruktuurin uudistamista, sopivissa määrin yhteiskäyttöisten komponenttien hyödyntämistä sekä datan duplikoinnin vähentämistä. Juuri tällainen tekninen hands-on tekeminen, mutta samaan aikaan hyvin laaja-alainen toimenkuva, on tarjonnut kehittävää tekemistä itselleni jo usean vuoden ajan ja on ollut oikeastaan juuri sitä mitä kaipasinkin kun tulin Goforelle. Alunperin syy miksi hakeuduin Goforelle oli se, että koin goforelaiset mukavan maanläheisinä ja luotettavina sekä kovan osaamistason omaavina konsultteina.”"

Pasi Kallioniemi

Software Architect

Avainsanat

Mikropalveluarkkitehtuurit, backend-kehitys, frontend-kehitys, tietokannat, integraatiot, pilvipalvelut, sovelluskehitysprosessit, tietoturva, skaalautuvuus, tieto- ja prosessimallinnus

Liity joukkoomme!

Kerro meille mitä osaat ja mikä saa maailmasi pyörimään!

Piditkö lukemastasi? Jaa se myös muille.