Blogi 5.12.2017

Kaksitoista tykyä vuodessa pt. 2

Kiva kun löysit tämän artikkelin! Se sisältää varmasti hyvää tietoa, mutta pidäthän mielessä, että se on kirjoitettu 7 vuotta sitten.

Alkuvuonna Tampereen viihtyvyysryhmällä kyseenalaistimme aikaisemman Tyky-konseptin ja lupasimme järjestää kaksitoista tykyä normaalin kahden sijaan. Samalla asetimme viihtyvyysryhmän tavoitteeksi panostaa työsuhde-etujen etsimisen sijaan yhteisöllisyyteen. Tavoitteenamme oli, että Gofore säilyisi avoimena ja vastaanottavaisena työyhteisönä nopeatempoisessa kasvussa. Viihtyvyysryhmän lisäksi jokaisella goforelaisella on vapaus ja vastuu kehittää Goforea työpaikkana ja yhteisönä.
Goforelaisia yhdistää ystävällinen luonne ja jatkuva valmius auttaa työkaveria. Muuten goforelaiset ovat hyvin vaihtelevaa sakkia iältään, taustoiltaan ja mielenkiinnon kohteiltaan. Sen sijaan, että viihtyvyysryhmä olisi yrittänyt miellyttää kaikkia kerralla, järjestimme paljon erilaisia tapahtumia ja yllätyksiä. Apua tapahtumien järjestämiseen saimme gerhoilta, aktiivisilta goforelaisilta ja muiden paikkakuntien viihtyvyysryhmiltä.
Alle on listattu osa tapahtumista, joihin koko Tampereen toimisto oli kutsuttu. Kaikki tapahtumat ja yllätykset järjestettiin yhdessä pienellä vaivalla ja rahalla. Budjettia ei tänäkään vuonna ollut – rahan käyttö oli perusteltua mikäli siitä voitiin kokea olevan arvonsa edestä hyötyä. Listauksessa ei otettu huomioon gerho-iltoja.

Läheisten päivä 6.1.

Loppiaisperjantaina toimisto täyttyi goforelaisten perheenjäsenistä ja parhaista ystävistä. Iltapäivällä toimiston viihdykkeistä nauttivat nuoremmat läheiset, joille tarjolla oli hupia onginnasta temppurataan ja lautapeleihin. Kun toimitusjohtaja Timur Kärki piti presentaation Goforesta työpaikkana kuuntelemassa oli ainakin sata korvaa. Illalla paikalla oli vanhempaa väkeä, pillimehut vaihdettiin oluisiin ja piirtäminen biljardiin ja karaokeen.
Lue läheistenpäivästä kertova blogaus ja kato video Youtubesta:

GPTW-gaalavalvojaiset 9.2.

Gofore osallistui kolmatta kertaa Great Place to Work -gaalaan. Perinteiden mukaisesti gaalaillalle järjestettiin valvojaiset ja videoyhteydet toisiin toimistoihin. Jyväskylän, Tampereen ja Helsingin toimistot jännittivät yhdessä kuinka ilta päättyy. Kotiin tuli Suomen paras työpaikka -titteli, jota juhlittiin railakkaasti gaalassa, toimistoilla ja Slackissa. Kiitos työkaverit!

 

Ystävänpäiväyllätys 14.2.

Ystävänpäivänä Tampereella oli lämmin tunnelma ja keittiössä halailtiin työkavereita. Toimistolle ilmestyi myös sangoittain tulppaaneja ja slackiin viesti: ”Ystävänpäivän kunniaksi vie kimppu tulppaaneja läheiselle, ystävälle tai itsellesi. Hyvää ystävänpäivää murut! :kissing_heart:”

Afterwork saunailta 17.2.

Technopoliksen kattokerroksen saunat ja höyrysauna lämpesivät helmikuun afterworkeilla. Paikalla oli reipas 40 goforelaista nauttimassa hyvää ruokaa ja virvokkeita. Saunalle työkavereihin tutustumaan saapui myös goforelaisia, joilla ensimmäinen työpäivä oli vielä edessä. Perinteitä kunnioittaen illan soittolistalla oli ainakin Scooteria ja tietenkin Sorry for Party Rocking.

Naistenpäivän manikyyrit ja kukat 8.3.

Naistenpäivänä naisia hemmoteltiin manikyyreillä. Tosin tasa-arvoa kunnioittaen manikyyrin sai varata kuka tahansa, ja kynnet viilauttamassa kävi myös useampi partamies.

Amazing Race-afterwork 24.3.

Maaliskuussa pelattiin Goforen ensimmäinen Amazing Race. Ensimmäinen vihje ”Painelu Kerhoon” luettiin toimistolla klo 16, jonka ratkettua yksi iso joukkue lähti seikkailemaan ympäri keskustaa. Goforelaisten ideoima Amazing Race -afterwork juoksutti joukkoa henkilökunnan kodeista toiseen. Jokaisessa kodissa odotti ratkaistava tehtävä ja vihje seuraavaan kohteeseen. Osallistujamäärä yllätti täysin odotukset. Tunnelma tiivistyi lämpimäksi (lue: hikiseksi), kun koko joukkue ahtautui pieniin keskusta-asuntoihin.
Goforelaisille ei ole helppo keksiä haasteita. Kun ensimmäinen vihje ratkaistiin anagrammiksi goforelaisen nimestä, oli muutama minuutti myöhemmin eräs näppärä goforelainen koodannut anagrammiratkaisimen, joka käytti lähteenä Goforen henkilökuntalistaa.

Jyväskylän toimiston tupaantuliaiset 21.4.

Tampereen toimisto lähti ekskursiolle Keskimaahan huhtikuussa, kun alkuvuonna avatulle Jyväskylän toimistolle oli saapunut riittävä määrä huonekaluja, jotta tupaantuliaiset voitiin viettää. Jyväskylän viihtyvyysryhmä järjesti vieraille lähiruokaa, pienpanimomaistelua ja rastiradan, joka sisälsi älypelejä, xboxia ja kulttuuriarvotuksia. Helsingin väki oli varustautunut Keskimaan matkaan suippokorvin, ja kuten kaikissa juhlissa, Tampereen ja Helsingin pyörägerhot saapuivat paikalle polkien.

Leadinin ja Gofore yhdistyvät 27.4.

Aamun G-review -katsauksessa toimitusjohtaja Timur Kärki paljasti Goforen yhdistyvän palvelumuotoilutalo Leadinin kanssa. Uutinen Leadinin ja Goforen yhdistymisestä otettiin avosylin vastaan. Välillä tapahtumat syntyvät muutamassa minuutissa ja hyvin pienellä vaivalla. Tässä slackista poimittu esimerkki kuinka juhlat voidaan järjestää:
”timur [1:12 PM]
Saatasko järkättyä skumppa/avoimet ovet tänään leadiniläisille?
elina [1:12 PM]
tottakai
jenna [1:18 PM]
uploaded and commented on this image: Slack for Android Upload
Nina tilaa just Nokian Panimolta kaljaa ja Oskari lähtee hakeen”
 
Katso G-review ja yhdistymisuutiset Youtubesta:

Vappumunkkeja ja simaa toimistolla 28.4.

Yhteiset kahvihetket ja toimistotarjottavat piristävät arkea. Vapun kunniaksi Tampereella nautittiin simasta, munkeista ja kuplivasta.

Helatorstain yhteispizzalounas 25.5.

Gofore vastasi kilpailukykysopimukseen lisäämällä vuosityöaikaa. Muutimme helatorstain ja loppiaisen normaaleiksi työpäiviksi. Helatorstaina lounasravintoloiden ollessa kiinni tilasimme toimistolla oleville goforelaisille vinon pinon pizzaa. #kiky
https://twitter.com/GoforeGroup/status/867679797455052800

#GOFOREKESÄ 10.-11.6.

Yksi vuoden kohokohdista on ehdottomasti Goforen kesäjuhlat. Kesäjuhlissa kuuluu olla rento meno ja lähes koko firman kokoinen palju. Tänä kesänä kesäjuhlat vietettiin kesän aurinkoisimpana päivänä Hämeenlinnan lähellä sijaitsevassa Petäyksessä. Ohjelmassa oli iloista kesätekemistä: Suppailua, lentopalloa, kuplafutista, frisbeegolfia, sumopainia, mölkkyä, pokeria, blackjackia, paljumaailma, saunamaailma, DJ ja tanssia. Rantalavalla esiintymässä oli goforelaisista koostuva rokkibändi Voodoo Dicks. Täydellisen viikonlopun päätti sunnuntaibrunssin mimosat.
Fiilistele kesäjuhlia Youtubessa:

Koirapiknik Sorsapuistossa 18.8.

Elokuun lopussa suurin osa toimistosta oli palannut lomilta. Järjestimme goforelaisille, läheisille ja koirille avoimen piknikin Sorsapuistossa.

Game of Manse -afterwork 1.9.

Syksyn afterwork-kausi avattiin pelaamalla historian ensimmäinen Game of Manse, eli humoristinen larppauspeli kotitoimistolla. Goforen kolme keittiötä sotivat keskenään käyttäen RPS7 (ei kivi-paperi-sakset vaan rock-paper-scissors-magicsword-pistol-popeda-bow) ja laivanupotusta. Eeppinen taistelu päättyi rauhan julistukseen ja yhteiseen siipifeastiin.
Office’s seventh floor has two Villages. The Cesaytsaman (C-7) Village is know for its witty merchants, superman-like developers and group of dreamers always having their heads in the couds. Cesaytsaman people like to move in big loud squads. The other seventh floor Village, Dehsaytsaman (D-7), is known for theirs hospitality and love of entertainment. The Dehsaytsaman people are independent and experts at problem solving. The Village in sixth floor, Cequusi (C-6) is a fusion of two multitalented communitys. The people are known for their lean and clean methods and their advantage will be surprise skills.
As the Winter grows closer the three great kingdoms of Office become ever more distant. There are rumours that some desperate souls have been seen pillaging the neighbouring Kitchens in hope of finding the remaining treats. One morning all the coffee mugs had been stolen, milk had gone bad and all the customer biscuits, intended for encouraging commerce and diplomacy, had been eaten. This started the biggest Gate that Manse, The Manchester of Finland, had ever seen. ”

Free Flea Market – Gofore vaihtaa kirpputori 21.9.

Kesän aikana moni oli harrastanut KonMaria ja siivonnut turhaa tavaraa pois. Järjestimme goforelaisille ilmaisen kirpputorin, jossa itselle turhat tavarat sai siirrettyä eteenpäin. Päivän päätteeksi vaihtamatta jääneet tavarat lahjoitettiin eteenpäin.

GEXPO 13.10.

Olimme saaneet palautetta, että uusille goforelaisille gerho-toiminta oli hieman epäselvää. Vastasimme palautteeseen järjestämällä GEXPO:n, eli gerhomessut. Lokakuussa Tamperelaiset gerhot esittelivät toimintaansa afterwork-tunnelmissa. Gerhot järjestivät pisteilleen pientä aiheeseen kuuluvaa aktiviteettia mm. karaokea livebändin kanssa, konemusiikkia, suklaanmaistelua, askartelua, löylynheittokisaa, pokeria, standuppia ja golfia. Ilta oli hyväntuulinen, täynnä naurua ja kaikin puolin todella onnistunut.
GEXPO-tunnelmia instagramissa: https://www.instagram.com/p/BaWekgahBeY/?taken-by=goforegroup

GOFORE XMAS PARTY 3.11.

Pikkujouluja vietettiin heti marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna Wanhalla Satamalla Helsingissä. Paikalle pääsi vajaa kolmesataa goforelaista, joista kauimpaa tulleet saapuivat Saksasta. Ohjelmassa oli mm. Gofore-gaala, pöytäbingoa, tanssia ja livemusiikkia. Tanssimisen ohessa pikkujoulutunnelmat pääsi ikuistamaan photoboothissa.

Star Wars: The Last Jedi 14.12.

Joulukuun ja tämän vuoden viihtyvyysryhmän viimeinen tapahtuma on yksityisnäytös uuteen Star Wars -elokuvaan. Elokuviin on kutsuttu goforelaisten lisäksi myös avecit, perheenjäsenet ja läheiset. Innolla jännitämme millainen legenda valkokankaalla nähdään. May the Force be with you!

Elina Hulkkonen

Elina is a marketing and project management expert, who can create strategies, concepts, development plans and engaging content. She has an eye for aesthetics and is a talented designer. Elina is passionate about service design and organisational culture renewal, and believes that open communication and empathy are the keys to great a customer and employee experience. In addition to her other responsibilities, she promotes more open and equal community at Gofore as a culture coach.

Takaisin ylös