Lehdistötiedote 29.9.2022

Pörssiyhtiöiden mainetutkimus: Goforen maine työnantajana yhtiöiden paras

29.9.2022 06:00:00 EEST

IT-yhtiö Goforen pitkäjänteinen kehittyminen työnantajana on saanut kiitosta pörssiyhtiöiden mainetutkimuksessa, jossa Gofore sai työnantajakategoriassa paremmat pisteet kuin yksikään toinen pörssiyhtiö. Ahkerana taloudellisena raportoijana tunnettu Gofore pyrkii myös olemaan Suomen läpinäkyvin työpaikka. Luottamus&Maine 2022 Pörssiyhtiöt -tutkimuksen mukaan Goforen yleismaine yksityissijoittajien keskuudessa on keskisuurista yhtiöistä viidenneksi paras.

Gofore sai T-Median, Suomen Osakesäästäjien ja Pörssisäätiön laajassa Luottamus&Maine 2022 Pörssiyhtiöt -tutkimuksessa piensijoittajilta korkeimman arvosanan työnantajana kaikista 81 pörssiyhtiöstä. Goforen yleismaine sijoittui myös hyvin: Gofore oli kaikista yhtiöstä kymmenenneksi paras ja keskisuurista yhtiöistä viidenneksi paras. Goforen yleismainepisteet olivat korkeat 3.90 (asteikolla 1-5, tutkimuksen keskiarvo 3.56), ja pisteet Goforesta työpaikkana peräti 4.22.

Gofore on tunnettu jo pitkään yhtiönä, joka tekee pitkäjänteistä työtä työelämän uudistamiseksi ja työntekijäkokemuksen kehittämiseksi.

”On suuri kunnia olla pörssin parhaan työpaikan maineessa, mikä on tärkeää niin sijoittajille kuin henkilöstölle, potentiaalisille työntekijöille kuin asiakkaillekin. Olemme digitalisaation konsulttiyhtiö, joten ihmiset ja heidän osaamisensa ovat meidän tuotteemme, kaikki kaikessa. Siksi olemme halunneet tehdä tämän tärkeän osa-alueen myös sijoittajille mahdollisimman läpinäkyväksi ja ilmeisesti onnistuneet siinä”, toteaa Goforen henkilöstöjohtaja Sanna Hildén.

Työnantaja-aspekti on vahvasti osa Goforen taloudellista raportointia, joka on pörssin läpinäkyvintä kärkeä. Gofore raportoi henkilöstöön liittyviä tunnuslukuja kuukausittain julkaistavassa liiketoimintakatsauksessaan. Sijoittajien mielenkiinto kohdistuukin IT-alalla paljolti henkilöstöön liittyviin asioihin kuten työhyvinvointiin, sitoutumiseen ja vaihtuvuuteen.

”Voittavan työnantajakuvan taustalla on oltava konkreettisia työelämätekoja. Meillä niitä ovat muiden muassa naisten osuuden lisääminen henkilöstöstä, johdosta ja hallituksesta, osaajien jatkuva kouluttaminen, työhyvinvoinnin tukeminen ja tulevaisuuden työelämän muotoilu omalla esimerkillämme, kuten oman yrityskohtaisen työehtosopimuksen, eettisen koodiston ja kulttuurikirjan laatiminen yhdessä henkilöstön kanssa”, Sanna Hildén jatkaa.

Tamperelaislähtöinen Gofore viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Toimiminen hyvänä työnantajana on ollut vahva osa Goforea yhtiön perustamisesta lähtien. Goforen arvot ovat edelleen samat: yhtiö haluaa olla paras mahdollinen työpaikka kaikille ja menestyä asiakkaiden kautta. Hyvä työntekijäkokemus ja vahva yhteisöllisyys ovat jatkossakin Goforelle tärkeitä erottautumistekijöitä IT-alan kilpaillussa työmarkkinassa.

Gofore on palkittu mm. Vuoden insinöörityönantajana Insinöörigaalassa syyskuussa ja Vuoden työnantajabrändinä Rekrygaalassa marraskuussa 2021. Gofore työllisti elokuun 2022 lopussa 1 086 asiantuntijaa 12 toimipisteessä Suomessa ja ulkomailla.

Lisätietoja:

Gofore Oyj: Sanna Hildén, henkilöstöjohtaja
p. 040 728 3304
sanna.hilden@gofore.com

T-Media Oy: Harri Leinikka, toimitusjohtaja
p. 040 505 5001
harri.leinikka@t-media.fi

Lehdistökuvia tämän tiedotteen liitteenä. 
Goforen kuvapankki: https://goforeoyj.kuvat.fi/kuvat/FOR+MEDIA/ 

Luottamus&Maine 2022, näin tutkittiin:

  • T-median tiedote: https://t-media.fi/vastuullisuus-ja-hyva-johtajuus-ohjaavat-vahvasti-yksityissijoittajien-sijoituspaatoksia/ 
  • Luottamus&Maine 2022 Pörssiyhtiöt -tutkimuksessa selvitettiin 81 yhtiön maine suomalaisten yksityissijoittajien keskuudessa. Yhtiöt valittiin Nasdaqin tammikuussa 2022 voimaan astuneen markkina-arvoluokituksen mukaisesti.
  • Yhtiöiden maine mitattiin Luottamus&Maine-tutkimusmallilla, jossa mainetta arvioidaan kahdeksan osatekijän avulla: hallinto, talous, johtaminen, innovatiivisuus, vuorovaikutus, tuotteet & palvelut, työpaikka ja vastuullisuus.
  • Tutkimuksen kohderyhmänä oli yli 15-vuotiaat suomalaiset yksityissijoittajat valtakunnallisesti. Tutkimuksen tiedonkeruu toteutettiin sähköisellä kyselylomakkeella 10.5.–27.6.2022 yhteistyössä Pörssisäätiön ja Suomen Osakesäästäjät ry:n kanssa.
  • Tutkimukseen vastasi kaiken kaikkiaan 16 847 suomalaista antaen yhteensä 24 353 yritysarviota. Koko aineiston tilastollinen virhemarginaali on korkeintaan noin 0.76 prosenttiyksikköä suuntaansa. Yksittäisen yrityksen kohdalla mainetuloksen virhemarginaali on 0.04–0.06 yksikköä riippuen yrityskohtaisten validoitujen arvioiden keskihajonnasta.
  • Keskisuurten yhtiöiden kokonaismaineen viiden kärjessä olivat Goforen edellä tässä järjestyksessä Ponsse (1.), WithSecure, Marimekko ja Harvia.

Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö. Meillä on yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa. Teknologian ja liiketoiminnan asiantuntijamme rakentavat yhdenvertaista digitaalista yhteiskuntaa ja kestäviä älykkään teollisuuden ratkaisuja. Monimuotoista osaajajoukkoamme yhdistää pioneerihenkisyys sekä halu luoda inhimillisempää, vastuullisempaa ja eettisempää digimaailmaa. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka, ja elämme asiakkaidemme onnistumisista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 189,2 miljoonaa euroa. Gofore Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Visiomme on olla merkittävin eurooppalainen digitaalisen muutoksen asiantuntijayritys.

Tilaa tiedotteemme!

Haluatko kuulla uutisemme ensimmäisenä? Tilaa pörssitiedotteet ja lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi!

Tilaa tiedotteet

Takaisin ylös