Ethics Hub

Eettisen digitaalisen maailman rakentaminen on keskeinen osa arvopohjaamme. Olemme jo pitkään rakentaneet työyhteisömme kykyä toimia entistä eettisemmin, jotta pystymme auttamaan asiakkaitamme eettisten kysymysten ratkaisemisessa.

Tältä sivulta löydät työkaluja ja sisältöjä, joiden avulla voit aloittaa matkan kohti eettistä digitalisaatiota.

Blogi

Goforella eettinen näkökulma on avain lisäarvon tuottamiseen

Eettinen digitalisaatio ei ole meille pelkästään lakien ja asetusten noudattamista, vaan se on juurtunut syvälle yrityksen arvoihin ja kulttuuriin. Gofore on aina halunnut toimia niin sanotusti hyvien puolella ja luoda positiivista vaikutusta maailmaan. Meille on tärkeää, että pelkän vahingoittavan toiminnan välttämisen lisäksi pystymme edistämään elämänlaatua parantavaa digitalisaatiota.

Käytännössä eettisen digitaalisen maailman rakentaminen voi tarkoittaa siis esimerkiksi tietoturvaa, saavutettavuutta, raskaan teollisuuden vihreän siirtymän tukemista, tekoälyä ja automaatiota, sähköistymistä ja ESG-konsultointia.

Lue lisää →

Webinaarisarja

Oppimispolku kohti eettistä digitalisaatiota

Kolmen webinaarin oppimispolku avaa eettistä ajattelua monipuolisesti. Webinaarit johdattavat keskusteluun mm. siitä, miten voimme digitalisaation keinoin rakentaa hyvää elämää, joka huomioi digitaalisten palveluiden ja ratkaisujen erilaiset käyttäjät ja on tasa-arvoista ja yhdenvertaista.

Webinaarit pureutuvat eettiseen digitalisaatioon työelämän, päätöksenteon, muotoilun sekä tekoälyn ja datan näkökulmista. Asiantuntijamme ja mielenkiintoiset puhujavieraat johdattavat kuulijat webinaarien aiheisiin. Sarjan juontaa Goforen seniorikonsultti Eeva Kiiskinen.

Eetikko ja insinööri yhteistyössä: Työkalut inhimilliseen työelämään ja eettiseen digitalisaatioon

Goforen kestävän kehityksen johtaja Kristiina Härkönen ja CoHumansin toimitusjohtaja ja eetikko Anna Seppänen.

Katso webinaari

Ethical design – From high level commitment to action

Goforen muotoilijat Sami Vihavainen, Suvi Leander ja Michelle Sahal Estimé.

Katso webinaari

Tekoälyn ja datan hyödyntäminen eettisesti

Goforen johtava tekoälykonsultti Pasi Lehtimäki ja Tampereen kaupungin ohjelmapäällikkö Outi Valkama.

Katso webinaari

Työkalu

Eettisen muotoilun opas

Etiikan lähtökohtana on edistää hyvää elämää. Kuinka voimme huomioida tämän digitaalisia palveluja luodessamme?

Eettisen muotoilun opas sisältää pohdintaa ja työkaluja, joiden avulla voidaan hyödyntää eettistä ajattelua suunnittelutyössä ja tehdä tietoon perustuvia päätöksiä sosiaalisesti kestävään digitalisaatioon liittyen.

Lue lisää ja lataa opas

Työkalu

Vastuullisen tekoälyn talo

Vastuullisen tekoälyn talo on työkalu tekoälyn eettisten kysymysten tarkasteluun. Työkalu auttaa luomaan yhteistä ymmärrystä etiikan kysymyksistä ja pyrkii rakentamaan yhteistä näkemystä siitä, miten toimimme yhdessä edistääksemme eettisten periaatteiden toteutumista arjen työssä.

Lue lisää ja lataa työkalu

Podcast

Recoding-podcast: Yritysetiikka

Goforen kestävän kehityksen johtaja Kristiina Härkönen keskustelee Recoding-podcastin kahdeksannella kaudella yritysetiikasta ja eettisestä digitalisaatiosta vaihtuvien vieraiden kanssa. Millaisia eettisiä toimijoita yritykset ovat? Millainen vastuu meillä on digitaalisen maailman rakentajina?

Tutustu jaksoihin

Vaikutamme positiivisesti jokaisella askeleellamme

Kaikella toiminnallamme on vaikutusta. Pyrimme luomaan arvoa kaikkialle ympärillemme, olipa kyse sitten johdon konsultoinnista, palveluiden muotoilusta tai koodauksesta.

Meillä tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Toimintaamme ohjaavat vahvat arvomme: olemme jokaiselle hyvä työpaikka ja elämme asiakkaidemme onnistumisista.

Lue lisää kulttuuristamme

Takaisin ylös